Scones veljajo za priljubljeno krhko čajno pecivo na Irskem in v Veliki Britaniji. 🙂

RECEPT za dve osebi:
- 250g bele moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička soli
- 100g masla
- 100ml hladnega mleka
- 1 pecilni prašek
- 1 jajce
V posodo presejemo moko, dodamo sol, sladkor in pecilni prašek. Dodamo še maslo, razrezanega na kocke. Vse premešamo kar z rokami, da ostanejo še grudice in dodamo hladno mleko. Z rokami gnetemo dalje, dokler ne dobimo lepo testo, ki se ne lepi. Maso nato damo počivat v hladilnik, kjer počiva cca 30 minut. Kepo testa nato razvaljamo na debelino 1,5 cm, s kozarcem (ali modelom za pecivo) izrežemo krogce, ki jih položimo v pekač (na peko papir seveda). Vrhove krogcev premažemo z žvrkljanim jajcem.
Med tem časom pečico segrejemo na 180°C, scones-e pečemo dobrih 15 minut. Še tople postrežemo, namažemo z irskim maslom, ki je malce bolj slano, in sadnim džemom.
Pa dober tek. 🙂